Ezine.bg»Рецепти»Морски дарове»Бирени мезета»Миди с бирена панировка

Миди с бирена панировка

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"В разгара на лятото се на насладете на тези миди с бирена панировка"

Необходими продукти

  • миди - 500 г
  • олио - за пържене
  • магданоз
  • за панировката
  • яйца - 1 бр.
  • бира - 100 мл
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • брашно - 70 г
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете мидите и ги сложете в сгорещен дълбок тиган с мазнина.

Добавете магданоз и ги оставете да се задушат за няколко минути под капак, докато се отворят.

Извадете ги в купа.

Разбъркайте продуктите за панировката до получаване на паста.

Потопете мидите в панировката и ги сложете да се пържат.

Поднесете биреното мезе с много резени лимон.

Мидите с бирена панировка са много вкусни.

Приятен апетит!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: