Начин на приготвяне
Двете яйца се разбиват със захарта. Разтопяваме кравето масло и към него добавяме какаото.
Към яйчената смес добавяме какаовата, ваниловата захар, щипка сол, прясното мляко и накрая брашното смесено с бакпулвер.
След като разбием всичко до получаването на кексова смес си приготвяме плънката като разбиваме крема сиренето, пудрата захар, 2 с.л. брашно и 1 яйце.
Намазнявзме кексовата форма добре и поръсваме с брашно навсякъде. Изсипваме половината кексова смес и отгоре от плънката с крема сирене, след което отгоре сипваме останалата част от кексовата смес.
Печем в загрята фурна на 180 градуса до суха клечка. След като е изпечен нашият кекс, го оставяме да изстине.
Накрая приготвяме глазурата, като в касерола слагаме начупените шоколади, кравето масло и прясното мляко. Бъркаме до разтапянето на шоколада и получаването на хомогенна смес.
Заливаме кекса отгоре с приготвената заливка и оставяме шоколадовия кекс да стегне.
Да ви е сладко с този неустоим шоколадов кекс с крема сирене!