Ezine.bg»Рецепти»Закуски и печива»Тиганици»Тиганици със заквасена сметана

Тиганици със заквасена сметана

Илияна ДимоваИлияна Димова
Копирайтър
148575563
Тиганици със заквасена сметана
Снимка: Илияна Димова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
15
"Сервираме тиганиците със заквасена сметана с кисело мляко или айрян за закуска"

Необходими продукти

  • яйца - 1 бр. прясно
  • заквасена сметана - 2 с.л. с връх
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • брашно - 1 ч.ч. бяло
  • сирене - 3 с.л. краве
  • маслини - 3 с.л. без костилки, нарязани
  • кашкавал - 3 с.л. настърган
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа чукваме яйцето, разбиваме и към него прибавяме заквасена сметана.

Наливаме хладка вода, ръсваме бакпулвер, сол и наливаме олио. Разбъркваме хомогенно.

Постепенно ръсим пресято брашно и забъркваме тесто, по-гъсто от боза.

В сместа слагаме натрошено сирене, нарязани маслини без костилки и настърган кашкавал. Объркваме всичко с лъжица.

Нагряваме тиган за палачинки, намазваме с олио и с лъжица, (като си помагаме и с друга), сипваме и оформяме тиганици.

Печем от двете страни на умерена температура на тигана до готовност, да станат златисти и апетитни.

Сервираме тиганиците със заквасена сметана с кисело мляко или айрян за закуска.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: