Начин на приготвяне
Ориза сваряваме предварително в подсолена вода.
Хляба накисваме в малко мляко. Сварения ориз добавяме в каймата заедно с хляба и подправки на вкус.
Тиквичките нарязваме на колелца с дебелина около 2 см.
Издълбаваме ги леко, посоляваме и добавяме черен пипер и сух чесън. От омесената кайма си правим кюфтенца и ги слагаме в тиквичките.
В тиган с капак слагаме малко мазнина и пържим тиквичките за около 2 минути само от долната страна.
В прясното мляко добавяме брашното, нарязания пресен копър и настърганите скилидки чесън. Разбиваме добре, за да няма бучки.
Добавяме соса при тиквичките, поръсваме със нарязаните копър и магданоз и добавяме настъргания морков.
Покриваме капака и на слаб огън готвим около 15 минути.
Сервираме пълнените тиквички топли, поръсени с настърган кашкавал и пресни подправки.
Тиквичките със специален сос са готови.