Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват със захарта. След това към тях добавяме киселото мляко и олиото. Накрая прибавяме брашното, смесено с бакпулвера.
Изсипваме готовата смес върху хартия за печене.
Черешите трябва да сме ги измили и подсушили. Махаме костилките, отделяме 15 бр. и останалите ги овалваме в брашно.
Изсипваме черешите върху сместа, която е готова за печене, и натискаме всяка една да потъне.
Печем нашия черешов сладкиш в загрята фурна на 200°C да суха клечка.
След като е изстинал плодовият сладкиш, разтапяме на водна баня шоколада и кравето масло.
След което овалваме отделените почистени череши в шоколада и заливаме сладкиша отгоре с останалия шоколад с череши.
Оставяме да св охлади и накрая поръсваме с кокосови стърготини.
Да ви е сладко с този сладкиш с череши и шоколад!