Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Тарт»Френски тарт с бадеми и кайсии

Френски тарт с бадеми и кайсии

marcheva14marcheva14
Новак
651533k
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Зарадвайте близките си с този френски тарт с кайсии и бадеми"

Необходими продукти

  • за тестото
  • краве масло - 113 г студено
  • брашно - 175 г
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • вода - 3 с.л. студена
  • за пълнежа
  • бадеми - филирани
  • кайсии - около 450 г
  • захар - около 50 г
  • топинг
  • сладко от кайсии - 4 с.л.
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете в купа солта, захарта и брашното, разбъркайте. Сипете маслото, разрязано на кубчета и миксирайте до получаване на трохи.

Сипете 3 с.л. студена вода, размесете с ръка. Трябва да се образува тесто, при нужда - добавете още една лъжица вода. Оформят се плоска топка, увива се в стреч фолио и се слага в хладилник да стегне за час.

След като време измине, разточете масленото тесто с помощта на точилка. Разточването трябва да се случва от центъра към края със завъртане на тестото.

Сложете го в тава, постлана с хартия за печене. Продължете приготвянето на плодовия тарт с разрязването на кайсиите на две. Посипете ги със захар и ги сложете в средата на тестото.

Края на тестото, по който няма плодове, се нагъва на хармоника внимателно. Ароматния тарт се поръсва с филирани бадеми.

В блендер сипете кайсиево сладко. След като го смелите, сипете го в тенджера с малко вода на котлона да заври.

Междувременно изпечете френския тарт с бадеми и кайсии за 35 мин. на 200-градусова фурна. След като е готов, се маже със сладкото. Оставя се да изстине и се поднася със сладолед или сметана.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: