ezine.bg»Рецепти»Морски Дарове»Мезета»Скариди с масло на тиган

Скариди с масло на тиган

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
566
1k
15k
106
Скариди с масло на тиган
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
07/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене7 мин.
Общо22 мин.
Порции2
"Скаридите с масло на тиган са чудесна компания за чаша бяло вино"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете, почистете скаридите и махнете главите им, оставяйки опашките. С главите може да се приготви рибен бульон.

Листата магданоз и чесъна нарежете на ситно, заделете малко от магданоза. Запържете другото количество заедно с чесъна в тиган, в който се сипали зехтина и мекото масло.

След 1-2 мин. прибавете скаридите, когато порозовеят, добавете бялото вино и разбъркайте до изпаряване на течността.

Скаридите в масло са много ароматни и вкусни. Добавете 1/2 лимонов сок, сол и още малко от маслото. Разбъркайте, поръсете с отделения магданоз.

Поднесете скаридите на тиган с резен лимон или лимонов сок.

Скаридите с масло на тиган са чудесна компания за чаша бяло вино.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: