Ezine.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Паниран меджид на тиган

Паниран меджид на тиган

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8832k17k
Паниран меджид на тиган
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
8 мин.
Общо
23 мин.
Порции
2
"Поднесете панирания меджид на тиган с резен лимон като супер мезе за вашата ледена биричка"

Необходими продукти

  • меджид - 8 бр.
  • сок от лимон - 2 с.л.
  • чесън - 1 ч.л. на прах
  • естрагон - 1 ч.л.
  • сол
  • брашно - за овалване
  • олио - за пържене
  • лимони - резени за сервиране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-напред почистете меджида от вътрешностите и главата. Поръсете ги с лимонов сока и естрагон и оставете така за половин час в хладилник.

Изсипете при рибките сухия чесън и брашното. Така ще улесните овалването. Разбъркайте, за да може по всяка рибка да има брашно.

Пържете рибата на силен котлон и отцеждайте готовата върху хартия.

Панирания меджид на тиган поднесе с резен лимон като супер мезе за бира.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: