Начин на приготвяне
Измитият ориз се залива със студена подсолена вода 2 ч.ч. и се сварява до готовност. Отцежда се добре през сито.
Тиквичката се рендосва на едро ренде и се поръсва с малко сол. След 10-15 минути си пуска водата и също се отцежда.
В купа се смесват ориз, тиквичка, жълтък, натрошено сирене, настъргана половин глава лук, риган, може и с копър и любими подправки. Разбърква се гъста смес.
В плитка чиния се изсипва галета, в купа се разбива белтъка, а в тиган се загрява олио.
Оформят се средно големи оризови кюфтета, топим в белтък, овалват се в галета, пържим в загрято олио до златисто.
Изваждат се върху салфетка, да попие мазнината. Сервираме топли с краставички. Добър апетит!
Моите оризови кюфтета с тиквички са много вкусни.