Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Оризови кюфтета»Оризови кюфтета с бекон и пармезан

Оризови кюфтета с бекон и пармезан

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Оризови кюфтета с бекон и пармезан1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8-10 бр.

Необходими продукти

  • ориз - 250 г
  • вода - 250 мл
  • прясно мляко - 500 мл
  • бекон - 100 г
  • пармезан - 4 с.л настърган
  • галета - 4 с.л
  • яйца - 1 бр.
  • зехтин - 6 с.л
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер - 1/3 ч.л. млян
  • магданоз - 5 стръка
  • за панировката
  • яйца - 2 бр.
  • галета - 200 г
  • брашно - 2 с.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Водата и млякото се кипват и в тази течност се сварява оризът. Отцежда се и се добавят накълцаният магданоз, нарязаният на ситно бекон, яйцето, пармезанът, солта, черният пипер и галетата.

Сместа се разбърква добре, добавя се яйцето и се оформят кюфтета.

Овалват се в брашно, потапят се в разбитите яйца и накрая се овалват в галетата. Изпържват се в сгорещеният зехтин от двете страни.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: