ezine.bg»Рецепти»Предястия»Гъби в Масло»Топящи се в устата манатарки

Топящи се в устата манатарки

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8052k15k714
Топящи се в устата манатарки
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
27/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
18 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
33 мин.
Порции
3
"Сервирайте тези топящи се в устата манатарки още топли, за да се насладите максимално на този чуден вкус"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се почистват внимателно - пънчетата се нарязват по дължина на дебели ивички, а шапките на парченца.

Манатарките се пържат за кратко на силен огън в голям тиган със загрят зехтин и малко сол.

Щом станат леко златисти, се добавя маслото и нарязаният на ситно чесън и се пържат още няколко минути.

Гъбите в масло се овкусяват с оцет и магданоз и се сервират още топли.

Опитайте и вие топящите се в устата манатарки.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: