Ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Мариновани стекове от риба тон

Мариновани стекове от риба тон

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Мариновани стекове от риба тон
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
8 мин.
Общо
18 мин.
Порции
3
"След като опитате маринованите стекове от риба тон, това ще стане любимата ви риба"

Необходими продукти

  • риба тон - 3 филета, без кожа
  • майонеза - 4 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • лимонов сок
  • сол - на вкус
  • лимони - 1/4 бр.
  • магданоз - 1 ч.л.
  • шафран - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малка купичка смесете майонезата заедно с лимоновия сок, шафрана, щипка сол и магданоза.

Измийте рибните филета и ги сложете в купа.

Овкусете ги с лимонов сок, зехтин и сол на вкус. Оставете ги да престоят така за около 60 минути.

Запечатайте рибата тон в леко намазнен тиган с незалепващо покритие и от двете страни за по няколко минути.

Тази риба е хубаво да бъде със златиста коричка, последвана от бял пласт и розова вътрешност.

В плато сложете от майонезения сос и отгоре наредете печената риба.

Поднесете маринованите стекове от риба тон с гарнитура по желание.

Добър апетит!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: