Ezine.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Супа от леща»Турска крем супа от леща

Турска крем супа от леща

Турска крем супа от леща
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5
"Не сте опитвали толкова вкусна крем супа леща - гарантираме ви"

Необходими продукти

  • червена леща - 200 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • картофи - 2 бр.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • джоджен - 1 с.л. сух
  • лют червен пипер - 1 ч.л. едър
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • олио - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете, измийте и отцедете червената леща. Същото направете със зеленчуците като тях ги и нарежете на кубчета.

В дълбока тенджера сипете 3 с.л. олио и го стоплете. Сипете вътре зеленчуците и гответе десет минути.

После прибавете и лещата и разбъркайте, за да се смесят. Сипете гореща вода колкото да ги покрие.

Гответе супата от леща на умерен огън около 35 мин.

В тиган сипете доматеното пюре и запържете за около 5 минути в 4-5 с.л. олио. Овкусете с черен пипер, сол, червен пипер и джоджен. Трябва да се получи каша или паста.

Когато супата от червена леща е готова, я пасирайте и овкусете, ако има нужда.

Сипете доматеното пюре и 1 ч.ч. гореща вода, отново пасирайте.

В друг съд запържете малко сладък и лют червен пипер, с който ще поднесете вкусната крем супа.

Сервирайте турската крем супа от леща, поръсена със запържения пипер.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: