Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Пролетни рулца»Тайландски зеленчукови рулца

Тайландски зеленчукови рулца

Тайландски зеленчукови рулца
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
8 мин.
Общо
38 мин.
Порции
3

Необходими продукти

  • чушки - 1 зелена + 1 червена
  • оризови кори - 12 г
  • моркови - 1 бр.
  • тиквички - 1 малка
  • зелен лук - 3 стръка
  • чесън - 2 скилидки
  • джинджифил - 1/2 к.л. (на прах или корен)
  • кокосово масло - 2 с.лъжици
  • сол
  • За соса
  • кафява захар - 1 ч.лъжичка
  • соев сос - 4 с.л.
  • чили - 1 щипка (на люспи)
  • сок от лайм - 2 с.л.
  • вода - 30 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете чушките, моркова, тиквичките и зеления лук, нарежете на ги ивички. Чесъна наситнете.

Загрейте в тиган 1 лъжица кокосово масло и запържете зеленчуците. Поръсете ги с джинджифил на прах и сол. В случай, че имате пресен корен, най-добре си настържете от него.

Пържете до готовност зеленчуците, но имайте предвид, че трябва да останат леко хрупкави.

Потопете оризовите кори в купа със студена вода - една по една.

В средата на всяка кора сложете малко от пържените зеленчуци, след което навийте на рулце.

Загрейте останалото кокосово олио и изпържете пролетните рулца.

Пригответе сос от кафявата захар, соевия сос, малко вода, щипка чили и сок лайма. Сервирайте рулцата с този сладко-кисел сос.

Тайландските зеленчукови рулца са много вкусни!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: