Супа от праз с ориз и маслини

12/11/2013
Боряна Паси
отБоряна ПасиНовак
  • Приготвяне25 мин.
  • Готвене45 мин.
  • Общо70 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 198
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Празът се почиства много внимателно и се нарязва на ситно. Задушава се до омекване в силно сгорещен зехтин с нарязаните морков и чушка, като от време на време се добавя по малко вода.

Поръсва се с червен пипер, залива се със зелевия сок и се кипва на умерено силен огън. Добавяме ориза и маслините и варим чорбата до готовност на ориза.

Сваляме от котлона и застройваме с предварително разбитите яйца. По желание поръсваме със ситно нарязан магданоз и поднасяме с препечен хляб.

подобни рецепти тук

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар