Начин на приготвяне
В средно голяма купа пресейте и смесете 150 г брашно с нишестето и солта. Добавете водата и бъркайте докато получите гладка смес. Покрийте сместа и я оставете да втаса около час.
Нарежете филето от риба на диагонални парченца. Оваляйте ги в копър. Нагрейте мазнината до 175°С.
Преди да започнете да панирате, поръсете панировачната смес със сода за хляб и я разбъркайте добре.
Изсипете останалото брашно в средно голяма купа. Добавете сол и пипер.
Оваляйте парченцата риба първо в брашното, а след това в панировачната смес.
Запържете ги 2 - 3 минути, докато станат хрупкави. Вдигнете филетата парнира риба от огъня и ги изцедете от мазнината на салфетка.
Гарнирайте ги с лимоновите резени.
Коментари
обожаю БОЛГАРСКУЮ кухню