Скумрия на фурна с оцет

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
34
17k
25/05/2009
"Най-лесната рецепта за приготвяне на сочна скумрия, която веднага си записваме!"
Приготвяне5 мин.
Готвене20 мин.
Общо25 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо154 405
  • Преглеждания за месеца453
  • Преглеждания за седмицата14
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • риба - скумрия 3 бр. изчистени и без глави
  • оцет - 4 с. л.
  • сол
  • черен пипер
  • олио
  • лимонов сок
* мерки и количества
Печена Риба

Начин на приготвяне

Рибките не се разрязват допълнително след изчистването. Посоляват се от вътре и се добавя малко чер пипер.

Подходяща тавичка се намазва с олио и рибите се овалват в мазнината и се оставят една до друга.

Поръсват се скумриите с оцета и се пекът в загрята фурна на 200 за около 20 минути.

Комплект за барбекю с 4 прибора в калъф
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект за барбекю с 4 прибора в калъф
24.99 лв.
Виж ››

Почувствайте се като истински професионалисти около скарата с комплекта за барбекю от 4 части, грижливо събрани в красив калъф. Спечелите заслужени комплименти, приготвяйки вкусна храна за всички с новия си сет за барбекю.

Рейтинг

5 3
4 5
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Анонимен
Анонимен
10.09.2018 18:11
Аз слагам и малко бира.... Става още по вкусна!
1
0
Потребител#218753
Моля, нека има съответствие на написаното със снимката
0
0
Ваня Георгиева
Каква е ролята на оцета?
5
1