Скумрия на фурна с оцет

25/05/2009
"Най-лесната рецепта за приготвяне на сочна скумрия, която веднага си записваме!"
  • Приготвяне5 мин.
  • Готвене20 мин.
  • Общо25 мин.
  • Порции3
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо55 629
  • Преглеждания за месеца261
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментари5 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • риба - скумрия 3 бр. изчистени и без глави
  • оцет - 4 с. л.
  • сол
  • черен пипер
  • олио
  • лимонов сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибките не се разрязват допълнително след изчистването. Посоляват се от вътре и се добавя малко чер пипер.

Подходяща тавичка се намазва с олио и рибите се овалват в мазнината и се оставят една до друга. Поръсват се с оцета и се пекът в загрята фурна на 200 за около 20 минути.
подобни рецепти тук

Рейтинг

5 3
4 5
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Анонимен
Анонимен
10.09.2018 18:11
Аз слагам и малко бира.... Става още по вкусна!
0
0
Потребител#218753
Моля, нека има съответствие на написаното със снимката
0
0
Ваня Георгиева
Каква е ролята на оцета?
3
0

Виж всички коментари или напиши такъв