Ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печена скумрия на фурна под фолио

Печена скумрия на фурна под фолио

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
3051k4k2
Печена скумрия на фурна под фолио
Снимка: Мария Симова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Лесна за приготвяне и с гарантиран вкусен резултат - опитайте нашата печена скумрия"

Необходими продукти

  • риба - 4 бр. Скумрия
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 2 глави
  • универсална подправка - 2 с.л. микс подправки за риба
  • масло - 30 г
  • горчица - 1 с.л.
  • лимони - 1 бр.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете, измийте и подсушете рибата. Отделно почистете лука и моркова, нарежете лука на тънки филийки (полумесеци), а моркова настържете на едро ренде.

Смесете маслото с горчицата, с част от него намажете дъното на тавата. Смесете нарязаните морков и лук и ги разпределете равномерно на дъното на тавата.

Посолете и поръсете рибата с готовата подправка за нея и я подредете върху канапето от зеленчук. Върху нея разпределете останалата смес от маслото и нарязания на тънки филийки лимон.

Завийте тавата с алуминиево фолио и я поставете в предварително нагрята на 200 градуса фурна, печете за около 40 минути, като през последните 15 минути премахнете фолиото от печената риба.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: