Начин на приготвяне
Тези пикантни чушлета, пълнени със сирене, са идея за бързо мезе и директна консумация или пък защо не да бъдат направени и в по-големи количества и да се стерилизират в зехтин в бурканчета.
Измийте и почистете чушлетата от семките. Грамажът, посочен в рецептата, е на непочистени.
В купа намачкайте овчето и крема сиренето.
Добавете пресована скилидка чесън, зехтин, ситно скълцано халапеньо или друга люта чушка, и копър.
Хубаво разбъркайте до хомогенност и опитайте - ако вкусът ви изисква повече чесън - добавете още.
Ако пък сместа не е достатъчно кремообразна, сложете още крема сирене или зехтин.
В зависимост от поносимоста ви към пикантната храна, можете да добавите повече или по-малко от лютата чушка.
Напълнете малките симпатични чушлета със сместа от сирена и подредете пълнените чушчици в плато.
Залейте с хубав зехтин и поднесете пикантни чушлета със сирене.