Домашна печена юфка с масло

Домашна печена юфка с масло
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 4
07/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Сготви20 мин.
Общо60 мин.
Порции10
"Нека днес закуската бъде...домашна печена юфка"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Сложете брашното на кухненския плот и направете дупка в средата. Счупете яйцата. Добавете прясното мляко и солта.

Замесете тесто. Месете около 10 минути. Завийте в стреч фолио и оставете в хладилника за половин час.

Извадете охладеното тесто за юфка и нарежете на малки топки. Поръсете с брашно, сплескайте леко и минете през машинка за паста.

Прегънете листа, отново поръсете с малко брашно и отново минете на висока степен. Повторете процедурата 4-5 пъти като последния път не прегъвате.

Намалете с една степен и минете листа. Поръсете с брашно и намалете с още една и така, докато достигнете до желаната дебелина. Разстелете корите върху платно и оставете да изсъхнат за една нощ.

Начупете домашната юфка и я поставете в тавичка за печене. Разтопете кравето масло и я залейте. Разбъркайте и сложете в загрята фурна на 190 градуса.

Печете до приятен златист загар като разбърквате често домашната печена юфка с масло.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: