Начин на приготвяне
Обелете лука и чесъна. Нарежете ги на дребно. Загрейте тиган с малко мазнина и запържете до омекване. Докато чакате, измийте, изчистете и нарежете спанака на дребно.
Добавете брашното в тигана и запържете за няколко минути. Разредете с прясното мляко при непрекъснато бъркане. Добавете сол и варете няколко минути.
Сложете спанака и изключете котлона след 4-5 минути. Прехвърлете сместа за зеленчуковите крокети в тавичка, завийте в стреч фолио и оставете в хладилника за няколко часа да стегне.
Извадете и нарежете на парчета. Сложете в средата малко парче моцарела и оформете крокетите. Оваляйте първо в брашно, потопете в разбитите яйца, а след това в галетата.
Изпържете в загрят тиган с олио на среден котлон до готовност. Извадете върху кухненска хартия, а след това сервирайте зеленчуковите крокети с кашкавал веднага.