Начин на приготвяне
Нарежете месото на хапки, които се запържват в загрята мазнина в тенджера.
Когато месото е полуготово, извадете го от тенджерата и в същата мазнина сипете нарязаните гъби.
Разбърквайте за кратко и добавете нарязаните спанак и зелен лук, малко след тях прибавете и булгура.
Овкусете сместа със сол, черен и червени пипер. Размийте доматеното пюре в малко вода и го добавете към продуктите.
Накрая върнете свинските хапки и налейте 2.5 ч.ч. топла вода. Щом течността заври, изключете котлона и сложете капака на тенджерата. Оставете всичко да се задуши за 10-тина минути и прехвърлете в тава.
Загрейте фурната на 200 градуса и печете ястието до готовност - около 30-тина минути.
Свинското със спанак и булгур на фурна е много вкусно.