Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско със спанак и булгур на фурна

Свинско със спанак и булгур на фурна

Свинско със спанак и булгур на фурна
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Време е да приготвим днешната вечеря - нашето предложение е свинско със спанак и булгур на фурна"

Необходими продукти

  • спанак - 200 грама
  • булгур - 1 ч.чаша
  • свинско месо - 800 грама
  • гъби - 250 грама
  • зелен лук - 2 връзки
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • олио - 6 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на хапки, които се запържват в загрята мазнина в тенджера.

Когато месото е полуготово, извадете го от тенджерата и в същата мазнина сипете нарязаните гъби.

Разбърквайте за кратко и добавете нарязаните спанак и зелен лук, малко след тях прибавете и булгура.

Овкусете сместа със сол, черен и червени пипер. Размийте доматеното пюре в малко вода и го добавете към продуктите.

Накрая върнете свинските хапки и налейте 2.5 ч.ч. топла вода. Щом течността заври, изключете котлона и сложете капака на тенджерата. Оставете всичко да се задуши за 10-тина минути и прехвърлете в тава.

Загрейте фурната на 200 градуса и печете ястието до готовност - около 30-тина минути.

Свинското със спанак и булгур на фурна е много вкусно.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: