Начин на приготвяне
Започнете с приготвянето на тестото за тарта. Сипете в дълбока купа захарта, бакпулвера и брашното. Разбъркайте добре и добавете нарязаното на малки парченца студено масло. Втрийте го добре с пръсти до образуването на маслени трохи.
Разбийте яйцата в купичка. От тях отмерете 70 грама, които сипете директно към горната смес.
Замесете масленото тесто. Когато стане напълно гладко го разточете във форма, която е по-голяма от формата за тарт, която сте предвидили да използвате. В случая е използвана форма с падащо дъно и размери около 36х12 см.
Покрийте с масленото тесто формата и добре прилепете по стените и дъното. Пъхнете формата за 15-тина минути във фризер, за да стегне тестото.
Извадете и надупчете на няколко места с вилица. Изпечете блата в предварително загрята на 180 градуса фурна за 15-тина минути или докато видите, че блатът има лек загар.
Междувременно пригответе крема. Загрейте на слаб котлона дулсе де лечето, кондензираното мляко и половината от прясното мляко.
Отделно разбийте яйцата с останалото мляко и брашното. Налейте на тънка струя към горната смес и бъркайте за около 8 минути или до сгъстяване на крема.
Налейте внимателно крема към готовия блат. Оставете да се охлади добре.
След като кремът стегне, може да започнете да приготвяте шоколадовия ганаш. За целта загрейте сметаната на слаб огън и начупете вътре черния шоколад.
Бъркайте до неговото разтваряне и сипете отгоре върху крема. След като и ганашът стегне, приберете тарта в хладилник.
Преди да го поднесете, поръсете с настърган бял шоколад.
Вълшебният шоколадов тарт е готов.