Начин на приготвяне
Рибните филета трябва да са почистени от кожа и кости. Нарежете ги на хапки с предпочитаната от вас големина.
Смесете сока от цитрусите с белия пипер и соевия сос, разбъркайте и мариновайте рибата за 3-4 часа.
След това извадете рибата да престои няколко минути на стайна температура. Ако хапките са прекалено студени, няма да успеят да сготвят добре.
Направете панировката за рибата. За целта отделете белтъците от жълтъците. Разбийте белтъците с щипка сол до получаване на пухкав сняг.
Разбийте жълтъците и ги смесете с бирата.
Към жълтъците добавете и брашно за постигане на смес с консистенция на гъста каша. В този момент добавете и разбитите белтъци, като бъркате внимателно, за да се усвоят.
Оваляйте всяко парче риба първо в брашно, след това в панировката.
Пържете панираната риба в сгорещено олио до получаване на хубав златист цвят. Все пак котлонът не бива да е на маскимални градуси, за да не загорят хапките отвън, а отвътре да останат сурови.
Отцеждайте рибните хапки върху кухненска хартия, за да се абсорбира излишното олио.
Байганетите с бяла риба и бирена панировка са много вкусни!