Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Печено агнешко»Печено агнешко с ориз и картофи

Печено агнешко с ориз и картофи

Печено агнешко с ориз и картофи
Снимка: Кирил Михайлов
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • агнешко месо - 1 кг (котлет с ребра)
  • картофи - 3 бр. големи
  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • олио - 2 с.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • джоджен - 1 с.л. пресен
  • босилек - 1/2 ч.л.
  • розмарин - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лука и чесъна на дребно и ги задушаваме в олио в тенджера.

Измиваме и почистваме месото и го овалваме с подправките.

Прибавяме месото и сипваме вода, така че да се покрие.

Оставяме го да се задушава на умерен огън за 50 минути и след това го преместваме в тава, заедно с останалия сос.

Добавяме нарязаните картофи и ориза и осоляваме.

Доливаме 2 ч.ч. топла вода и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса.

След около 30 минути го обръщаме и ако трябва доливаме още 1 ч.ч. топла вода.

Печем агнешкото общо около 50 минути или до получаването на светло-кафеникава коричка.

След като е готово агнешкото го нарязваме на порции и добавяме от картофите с ориз.

Печеното агнешко с ориз и картофи се поднася със зелена салата.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: