Начин на приготвяне
Нарязваме лука и чесъна на дребно и ги задушаваме в олио в тенджера.
Измиваме и почистваме месото и го овалваме с подправките.
Прибавяме месото и сипваме вода, така че да се покрие.
Оставяме го да се задушава на умерен огън за 50 минути и след това го преместваме в тава, заедно с останалия сос.
Добавяме нарязаните картофи и ориза и осоляваме.
Доливаме 2 ч.ч. топла вода и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса.
След около 30 минути го обръщаме и ако трябва доливаме още 1 ч.ч. топла вода.
Печем агнешкото общо около 50 минути или до получаването на светло-кафеникава коричка.
След като е готово агнешкото го нарязваме на порции и добавяме от картофите с ориз.
Печеното агнешко с ориз и картофи се поднася със зелена салата.