Печено агнешко с ориз и картофи

02/05/2021
Приготвяне20 мин.
Готвене100 мин.
Общо120 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо78
  • Преглеждания за месеца78
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лука и чесъна на дребно и ги задушаваме в олио в тенджера.

Измиваме и почистваме месото и го овалваме с подправките.

Прибавяме месото и сипваме вода, така че да се покрие.

Оставяме го да се задушава на умерен огън за 50 минути и след това го преместваме в тава, заедно с останалия сос.

Добавяме нарязаните картофи и ориза и осоляваме.

Доливаме 2 ч.ч. топла вода и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса.

След около 30 минути го обръщаме и ако трябва доливаме още 1 ч.ч. топла вода.

Печем агнешкото общо около 50 минути или до получаването на светло-кафеникава коричка.

След като е готово агнешкото го нарязваме на порции и добавяме от картофите с ориз.

Печеното агнешко с ориз и картофи се поднася със зелена салата.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар