Пияно свинско

ИларияИлария
Новак
578
182
33
720
11/03/2020
Приготвяне25 мин.
Готвене75 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 072
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свинско месо - 500 г гърди /ребърца/
  • олио
  • сол - 1 щипка
  • за сухата марината
  • чесън - 1/2 ч.л. на прах
  • лук - 1/2 ч.л. сушен
  • сол - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • чубрица - 1/2 ч.л.
  • за барбекю сос
  • стафиди - 50 г
  • вино - 50 мл розе
  • кетчуп - 1 с.л.
  • захар - 1/2 ч.л.
  • олио - 1 с.л.
  • соев сос - 1 с.л.
  • оцет - 1 струйка ябълков
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинските гърди ни филийки. Смесете добре подправките за сухата марината и натрийте месото от всички страни. Оставете гърдите да се мариноват за около 30-ина минути.

В друг съд смесете съставките за барбекю соса и разбъркайте добре. Сложете овкусеното свинско в плик за печене. Полейте го с барбекю соса. Затворете плътно плика и разтърсете добре.

С клечка за заби продупчете на няколко места плика за печене и го слагаме в подходяща тава. Свинското в плик се пече около 70 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.

По желание може да мариновате месото в барбекю сос за около 1 час, след което да го изпържите до готовност.

Пияно свинско - рецепта за печено свинско, която ще ви стане любима.

Рейтинг

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар