Туршия от червено цвекло

16/09/2011
Цецо
отЦецоНовак
"Интересен вкус, който ще ви допадне!"
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене240 мин.
  • Общо270 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо21 834
  • Преглеждания за месеца58
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг3.9 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеното и измито цвекло се вари 4 часа, обелено се нарязва на филии 10 - 15 мм дебелина.

Нареждат се плътно в буркани. Заливат се с варена и охладена саламура приготвена от 3 л вода, 270 гр. сол, 300 мл оцет.

Ферментацията продължава от 10 до 12 дни, да се съхранява при температура от 5 до 10 градуса. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 5
4 2
3 1
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Iveto
Iveto
28.03.2015 22:28
4 4asa lele ne sa li malko
0
0
sylvia
sylvia
02.03.2016 10:51
V tenjera pod naliagane se svariava za 1 4as,slaga se i 4esun v salamyrata za po-vkysno.
0
0
Д. Ал..
Д. Ал..
04.10.2011 08:38
Вари се 4 часа ? Какво тогава ще остане от този Божи дар ?
6
0

Виж всички коментари или напиши такъв