Начин на приготвяне
Обелваме си картофите, лука и чесъна и почистваме морковите и двата вида чушки.
Картофите нарязваме на кубчета, морковите - на колелца, гъбите - на филийки, а лука, двата вида пипер и колбаса - на ситно.
Всичко поставяме в купа и овкусяваме със сол, черен, червен пипер и див чесън, като разбъркваме добре.
Подготвяме си месото, като нарязваме на малки късчета.
Вземаме си глинения гювеч, поставяме най-отдолу малко от маслото и изсипваме половината месо.
Върху месото изсипваме половината от останалите продукти, отново месо и накрая останалите зеленчуци.
Прибавяме консервата домати, поливаме с бялото вино и водата селския чомлек, нарязваме маслото и поставяме отгоре.
Затваряме с капака и поставяме чомлека по овчарски във фурната на 200 градуса и печем до готовност.