Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитени Торти»Бисквитена чийзторта с пресни череши

Бисквитена чийзторта с пресни череши

Бисквитена чийзторта с пресни череши
Снимка: Нина Иванова Иванова
2 / 3
13/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Никога не бихме отказали парче от тази бисквитена чийзтортичка"

Необходими Продукти

  • заквасена сметана - 400 грама
  • пудра захар - 80 грама
  • какаови бисквити - 250 грама (Закуска)
  • маскарпоне - 500 грама
  • желатин - 12 грама
  • сладкарска сметана - 200 мл за разбиване
  • череши - около 30 броя
  • за шоколадовия ганаш
  • шоколад - 100 грама
  • череши - за украса
  • течна сметана - 50 мл готварска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе си форма с падащо дъно и диаметър 24 см.

Измийте черешите и отстранете костилките им, разделете ги на две.

Заемете се с направата на крема. Разтворете желатина в малко студена вода и оставете настрана, за да набъбне - около 15 минути.

Разбийте маскарпонето с пудрата захар с помощта на миксер. Прибавете към тях заквасената сметана и леко разбъркайте.

Разтопете набъбналия желатин на водна баня, като внимавате да не се загрява много. На тънка струя и с непрекъснато бъркане добавете разтворения желатин.

Приберете сметановия крем в хладилник за 10-тина минути.

През това време разбийте сладкарската сметана. Извадете охладения крем и на части го добавете към сметаната, като бъркате с леки въртеливи движения.

На дъното на формата за торта сложете един ред бисквити. Сипете около 1/4 от сметановия крем и внимателно заравнете.

Следва втори ред бисквити, още 1/4 крем. Разпределете черешите, отгоре сипете останалия крем и отново заравнете.

Приберете тортата в хладилник за една нощ.

На следващия ден загрейте сметаната и я смесете с начупения шоколад. Разбъркайте добре, за да се разтопи шоколадът и сложете за кратко в хладилник.

Залейте бисквитената торта с ганаша и отгоре украсете с пресни черешки.

Бисквитената чийзторта с пресни череши е готова.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: