Начин на приготвяне
Пригответе си форма с падащо дъно и диаметър 24 см.
Измийте черешите и отстранете костилките им, разделете ги на две.
Заемете се с направата на крема. Разтворете желатина в малко студена вода и оставете настрана, за да набъбне - около 15 минути.
Разбийте маскарпонето с пудрата захар с помощта на миксер. Прибавете към тях заквасената сметана и леко разбъркайте.
Разтопете набъбналия желатин на водна баня, като внимавате да не се загрява много. На тънка струя и с непрекъснато бъркане добавете разтворения желатин.
Приберете сметановия крем в хладилник за 10-тина минути.
През това време разбийте сладкарската сметана. Извадете охладения крем и на части го добавете към сметаната, като бъркате с леки въртеливи движения.
На дъното на формата за торта сложете един ред бисквити. Сипете около 1/4 от сметановия крем и внимателно заравнете.
Следва втори ред бисквити, още 1/4 крем. Разпределете черешите, отгоре сипете останалия крем и отново заравнете.
Приберете тортата в хладилник за една нощ.
На следващия ден загрейте сметаната и я смесете с начупения шоколад. Разбъркайте добре, за да се разтопи шоколадът и сложете за кратко в хладилник.
Залейте бисквитената торта с ганаша и отгоре украсете с пресни черешки.
Бисквитената чийзторта с пресни череши е готова.