Начин на приготвяне
Ето една рецепта за ориз с чушки от индийската кухня.
Чушките се почистват от дръжките и семето и се нарязват на ситно. В подходящ съд се загряват 2 с.л. масло. Към него добавяме 2-3 с.л. кокос и брашното от нахут. Запържваме за 1-2 минути и добавяме чушките и подправките и запържваме в продължение на 3-4 минути.
Оризът се промива със студена вода, залива се с 2 ч.ч. вода и се кипва. Вари се 5 минути под похлупак след завирането на водата, след което съдът се оттегля от огъня и се оставя 15 минути да омекне. Слага се маслото и ситно нарязан пресен копър и се разбърква добре.
Преди поднасяне добавяме пържените чушки и разбъркваме Аюрведа ориз басмати.