Ezine.bg»Рецепти»Закуски и печива»Соленки»Меки пълнозърнести соленки

Меки пълнозърнести соленки

Росица ПетроваРосица Петрова
Експерт
3732k5k1
Меки пълнозърнести соленки
Снимка: Росица Петрова
3 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Ако ви се хапва нещо за залъгване на глада, заложете на пълнозърнести соленки"

Необходими продукти

  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • сода - 1/2 ч.л.
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 к.л.
  • сирене - 60 г
  • пармезан - 40 г
  • олио - 5 с.л.
  • риган - 1 ч.л. сух
  • семена - 3 с.л. (сусам, ленено семе, тиквени семки)
  • пълнозърнесто брашно - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете киселото мляко със содата и бакпулвера. Разбъркайте и оставете за кратко, докато сместа шупне.

Към млякото прибавете олиото и предварително разбито яйце. Разбъркайте добре.

Добавете натрошеното сирене, фино настърган пармезан, солта и ригана.

Отново разбъркайте, за да се смесят продуктите.

Накрая прибавете семената и брашното.

Покрийте голяма тава с хартия за печене.

С помощта на чаена лъжица, потопена във вода, гребвайте от тестото и оформете малки топчета директно върху хартията за печене на разстояние едно от друго.

При печенето ще се разлеят и ще заемат формата на бисквитки.

Загрейте фурната на 180°C и сложете да се пекат соленките за 20 минути.

Много вкусни и ароматни пълнозърнести соленки, които се приготвят изключително лесно и бързо.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: