Ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Хлебчета»Лимецови хлебчета със сирене

Лимецови хлебчета със сирене

Росица ПетроваРосица Петрова
Експерт
3732k5k1
Лимецови хлебчета със сирене2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"Щом на масата има купа с лимецови хлебчета, значи със сигурност никой няма да остане гладен"

Необходими продукти

  • сирене - 80 грама
  • яйца - 1 брой
  • брашно от лимец - 1 1/3 ч.ч.
  • кисело мляко - 2/3 ч.ч.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • семена - за поръсване
  • зехтин - 3 с.л.
  • масло - 30 грама
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцето заедно със солта в купа. Угасете содата в киселото мляко и когато сместа шупне я добавете към яйцето, като налеете и зехтина.

На няколко пъти добавете брашното, като не спирате да бъркате с дървена лъжица. Трябва да се получи лепкаво тесто.

Натрошете сиренето и го добавете в сместа.

Сложете хартия за печене в тава. С лъжица гребвайте от сместа и оформете хлебчетата.

Нарежете на кубченца маслото и сложете по малко върху всяко хлебче.

Поръсете ги със семена по желание и оставете питчиците да починат за 10-15 минути. Загрейте фурната на 200 градуса.

Изпечете вкусните хлебчета до готовност - около 20-тина минути.

Лимецовите хлебчета със сирене са много сполучливи.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: