Антипасто кебап

27/03/2014
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо588
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • колбас - 200 г шпеков салам
  • чушки - 2 бр. червени
  • тиквички - 2 бр.
  • маслини - 100 г черни
  • домата - 2 бр. по - твърди
  • маслини - 100 г зелени
  • за маринатата
  • зехтин - 1 к.ч.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • оцет - 1 с.л. ябълков
  • чесън - 1/4 ч.л. на прах
  • риган - 1/2 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете шпековия салам на не много тънки кръгчета. Чушките се почистват и се нарязват на малки квадратчета. Във всеки резен салам се поставя по едно парче шунка, завива се и се нанизва на дървено шишче.

Между отделните резени със салам се нанизват кубчета тиквички, обезкостени маслини и нарязани на кубчета домати.

Продуктите за маринатата се смесват и се разбъркват много добре. С помощта на четка шишчетата се намазват обилно с получената смес и се пекат върху силно сгорещена скара поне по 5 минути на страна. Може да поднесете анитпасто кебапа със салата по избор.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар