Ezine.bg»Рецепти»Солени печива»Тутманик»Усукан тутманик с два вида мляко

Усукан тутманик с два вида мляко

Ivalena ValchevaIvalena Valcheva
Новак
1610
Усукан тутманик с два вида мляко
Снимка: Svetlana
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10
"Обичаме класическия тутманик, но този тук изглежда наистина, ама наистина страхотно"

Необходими продукти

  • яйца - 2 броя
  • брашно - 500 - 600 грама
  • сирене
  • прясно мляко - 200 мл
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • мая - 1 пакет суха
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете тесто от посочените продукти. Оставете на топло да втаса.

След като увеличи обема си, разделете тестото на 4 топки.

Разточете всяка топка и намажете получената кора с масло. Поръсете корите със сирене и ги наредете една върху друга, нарежете на ленти.

Всяка лентичка усучете и подредете върху тава с хартия за печене.

Печете тутманика в умерено загрята фурна до готовност.

Усуканият тутманик с два вида мляко е много вкусен.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: