Задушени гъби

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Задушени гъби2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3-4

Необходими продукти

  • гъби - 400 г
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • магданоз
  • олио - 4 с.л.
  • черен пипер
  • лимони - няколко резена по желание
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистите гъбите и ги нарежете на филийки. Задушете ги в олиото и малко вода.

Когато поомекнат прибавете виното, посолете и ги подправете с черен пипер. Оставете ястието да ври няколко минути, свалете от огъня и поръсете със ситно нарязан магданоз.

При сервиране може да гарнирате с няколко резенчета лимон.

Рейтинг

3.8
51
41
32
20
10
Дай твоята оценка: