Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Млечна супа»Млечна чорба с гъби и картофи

Млечна чорба с гъби и картофи

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Млечна чорба с гъби и картофи2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Поръсете с пармезан тази млечна чорбичка за още по-наситен вкус"

Необходими продукти

  • прясно мляко - 3 ч.ч.
  • картофи - 1
  • гъби - 220 г микс (манатарка /шийтаке/печурка)
  • лук - 1 средна глава
  • чесън - 4 скилидки
  • зехтин - 6 с.л.
  • пармезан - 4 с.л. (настърган или на прах)
  • дафинов лист - 1 брой
  • бульон - 1 л. пилешки или зеленчуков
  • риган - 1 с.л.
  • масло - 15 г
  • препечени филийки - 8
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наситнете лука и чесъна или дори ги смелете. По желание може да добавите към тях и едно малко морковче. Запържете зеленчуците в загретия зехтин до омекване.

Добавете към тях наситнете картофи и гъбите, нарязани на по-едро. Запържете ги за 1-2 минути.

Сипете в тенджерата прясното мляко. Овкусете със сол, дафинов лист и ригана, бъркайте за кратко.

Налейте към супата бульона. Може да разредите млечната супа с още малко вода или мляко.

Варете супата още 20-тина минути на умерен огън. Накрая добавете маслото и пармезана.

Поднесете страхотната супа с препечени филийки. За още по-наситен вкус, може да я поръсите с допълнително количество пармезан и риган.

Млечната чорба с гъби и картофи е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: