Есенни зеленчуци с орехов сос

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
913
123
68
Есенни зеленчуци с орехов сос
31/10/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Сготви20 мин.
Общо45 мин.
Порции4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Цвеклото се сварява и нарязва на ситно. Карфиолът се бланшира за около 5 минути в подсолена вода, след което се отцежда и нарязва на дребно. Спанакът се бланшира само за 1-2 минети, също се отцежда и нарязва. Зелето и празът се нарязват на тънки ивици.

Зеленчуците се смесват в дълбока купа и се разбъркват добре.

Скилидките чесън се смесват със ситно нарязаните орехови ядки, добавя се оцетът и подправките и се пасират. С получения сос се овкусява салатата. Отгоре се гарнира със зърна нар.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: