Ezine.bg»Рецепти»Салати»Есенни зеленчуци с орехов сос

Есенни зеленчуци с орехов сос

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Есенни зеленчуци с орехов сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • зеле - 100 г
  • карфиол - 100 г
  • цвекло - 100 г
  • спанак - 100 г
  • праз - 100 г
  • чесън - 2 скилидки
  • орехи - 100 г
  • нар - 1 бр.
  • оцет - 1 с.л. винен
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Цвеклото се сварява и нарязва на ситно. Карфиолът се бланшира за около 5 минути в подсолена вода, след което се отцежда и нарязва на дребно. Спанакът се бланшира само за 1-2 минети, също се отцежда и нарязва. Зелето и празът се нарязват на тънки ивици.

Зеленчуците се смесват в дълбока купа и се разбъркват добре.

Скилидките чесън се смесват със ситно нарязаните орехови ядки, добавя се оцетът и подправките и се пасират. С получения сос се овкусява салатата. Отгоре се гарнира със зърна нар.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: