Круши с маточина

Светлин ВълчевСветлин ВълчевНовак
31/10/2013
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо676
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • круши - 4 бр. едри
  • маточина - 2 - 3 стръка прясна
  • захар - 100 г
  • орехи - за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Листата на маточината се измиват и са заливат с 1 л вряла вода. Захлупват се и се запарват около 15 минути, след което отварата се прецежда и се смесва със захарта.

Сместа се връща обратно на котлона, добавят се предварително обелените круши. Плодовете се варят 10 минути на тих огън, изваждат се и се разпределят в чинии за сервиране.

Сместа се вари още малко, до сгъстяване на сиропа, след което с нея се заливат крушите. Порциите се изстудяват преди поднасяне и се поръсват с орехови ядки.

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар