Ezine.bg»Рецепти»Риба»Тартар със сьомга и черен хайвер

Тартар със сьомга и черен хайвер

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8832k17k
Тартар със сьомга и черен хайвер
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1
"Поглезете се с един тартар със сьомга и хайвер - да не забравите и за хубавото вино! Десертът след това е пожелателен"

Необходими продукти

  • домати - 1 малък
  • пушена сьомга - 100 г филе
  • див лук - няколко стръка
  • хайвер - 3 ч.л. черен
  • крема сирене - 4 с.л.
  • рукола - 4 - 5 листенца
  • уорчестър - 2 капки (или на вкус)
  • табаско - 1 капка (или на вкус)
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо нарежете на малки кубченца домата. Изберете твърд домат, а ако кожата му е прекалена дебела, най-добре е да го обелите.

Наситнете дивия лук и го добавете към кубчетата домат. Сипете лимоновия сок, зехтин, поръсете със сол и черен пипер.

Наситнете сьомгата с уорчестъра, черен пипер и табаското.

Подгответе си широка чиния и в средата сложете кръгъл или квадратен ринг, за да оформите по-добре вкусното предястие.

На дъното на ринга сложете крема сиренето, като притискате с лъжица. След като заравните много добре, разпределете върху него доматите (отцедете ги от отделения сок).

Отгоре сложете сьомгата, притискайте леко. Завършете тартара с черния хайвер.

Внимателно освободете ринга и украсете с листенцата прясна рукола.

Тартарът със сьомга и черен хайвер е готов.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: