Начин на приготвяне
Сложете ориза в малка тенджера с две чаши вода. Щом водата заври, го залейте с прясното мляко.
Оставете ориза да се вари на тих огън за около 20 минути - разбъркайте го няколко пъти през това време.
Преди да го махнете от огъня прибавете ванилията и захарта.
За приготвянето на желето сложете за няколко минути на котлона в малък съд с 1 кафена чаша вода нарязани ягоди и 2 лъжици захар до получаване на червен сок.
Добавете също и вече набъбналия желатин и ванилията.
Разпределете ягодовия сок в чаши и го сложете в хладилника, за да стегне.
След това разпределете отгоре вече охладения ориз.
По желание може да украсите готовия сутляш с какао, канела, ягоди или шоколадова заливка.
Насладете се на този сутляш с ягоди и желе.
Да ви е сладко!