Сутляш с ягоди и желе

Даниела РусеваДаниела Русева
Новак
46112950
Сутляш с ягоди и желе
Снимка: Даниела Русева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Ако все още не сте опитвали сутляша с желе и ягоди, време ви е"

Необходими продукти

  • вода - 2 к.ч.
  • ориз - 1 к.ч.
  • захар - 7 с.л.
  • прясно мляко - 800 мл
  • ванилия - 1 пакетче
  • за желето
  • желатин - 1 ч.л.
  • захар - 2 с.л.
  • ягоди - 2 с.л.
  • вода - 150 мл
  • ванилия - 1 прахче
  • за украсата
  • ягоди
  • тъмен шоколад - 40 г
  • канела
  • какао - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете ориза в малка тенджера с две чаши вода. Щом водата заври, го залейте с прясното мляко.

Оставете ориза да се вари на тих огън за около 20 минути - разбъркайте го няколко пъти през това време.

Преди да го махнете от огъня прибавете ванилията и захарта.

За приготвянето на желето сложете за няколко минути на котлона в малък съд с 1 кафена чаша вода нарязани ягоди и 2 лъжици захар до получаване на червен сок.

Добавете също и вече набъбналия желатин и ванилията.

Разпределете ягодовия сок в чаши и го сложете в хладилника, за да стегне.

След това разпределете отгоре вече охладения ориз.

По желание може да украсите готовия сутляш с какао, канела, ягоди или шоколадова заливка.

Насладете се на този сутляш с ягоди и желе.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: