Спаначена пица с домати

24/03/2021
"Дори и най-големите почитатели на месото няма да подминат тази толкова вкусна спаначена пица с домати"
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо139
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тестото разтворете маята и захарта в леко затоплената до 37 градуса вода. Разбъркайте и оставете да шупне.

Пресейте брашното, смесете със солта и направете кладенче, в което сипете шупналата мая, зехтина и накълцания на ситно спанак (30 г).

Омесете гладко и еластично тесто, приберете го в купа и покрийте с чиста кърпа. Оставете го да втаса докато удвои обема си - около 40 минути.

През това време се заемете с плънката. Почистете и обелете доматите. Смелете ги заедно с чесъна.

Загрейте зехтина и към него сипете доматките, сол и босилек. Гответе соса на умерен огън за 15 минути или докато се сгъсти.

Бухналото тесто разточете на тънък блат за пица във желаната от вас форма. Оставете за 15 минути да се навдигне леко.

Бланширайте спанака в леко подсолена вода, за да омекне и се слегне. Накълцайте го на ситно.

Намажете блата с доматите, разпределете върху тях сметаната, риган, сирена и спанака на малки купчинки.

Запечете пицата за около 15 минути в загрята на 180 градуса фурна. Нужно е само да хване тестото отстрани коричка, но да не се зачервява.

Извадете пицата, чукнете яйцата, посолете ги и отново върнете във фурната да се запекат.

Поднесете пицата топла за една бърза, уютна и вкусна вечеря.

Спаначената пица с домати е готова.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Йорданка Ковачева
Моля към продуктите да се добавят 4 с.л. готварска сметана, тъй като съм пропуснала.
Благодаря!
0
0