ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пържено Пиле»Пилешки късчета по китайски

Пилешки късчета по китайски

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3126k
Пилешки късчета по китайски
19/05/2009
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
140 мин.
Порции
2
"Хората се делят на два вида - такива, които пият уиски и такива, които готвят с уиски!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на тънки ивички, маринова се в уискито за около 2 часа и се пържи на силен огън в уок (дълбок тиган) за около 3 - 4 мин с 3 с. л. олио. Изважда се.

В тигана се добавят още 2 с. л. олио и в него се запържват нарязаните на ивички чушки .

По същият начин се пържат и морковите, нарязани на ивички, след това краставицата и накрая гъбите.

Отделно, от яйцето се прави омлет, който се нарязва на ивички и всичко се подрежда в чиния, поръсва се с босилек и соев сос и се сервира с варен ориз.

Рейтинг

4
52
42
32
20
10
Дай твоята оценка: