Начин на приготвяне
Една рецепта за сполучливи домашни профитероли, която ще ви се услади, ако обичате еклери с крем.
В касерола слагаме млякото и брашното, разбъркваме с телена бъркалка, докато се сгъсти кремът, после прибавяме захар и ванилия.
Готовият крем оставяме да поизстине и да се сгъсти още.
В друга незалепваща касерола слагаме вода, масло, сол и брашно и правим едно хубаво парено тесто. Оставяме да поизстине.
В изстиналата смес, бъркайки силно, счукваме яйцата, едно по едно, и добавяме грис.
Взимаме от готовото тесто, слагаме в пош с накрайник и изстискваме малки парчета върху тава, постлана с хартия за печене.
Печем на 180 градуса за около 20 минути.
Готовите домашни профитероли пълним с изстинали крем с помощта на шприц.
Разтапяме течен шоколад на водна баня и с лъжица изсипваме върху всички сладки.
Слагаме в хладилник за един час.