Млечна торта

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Млечна торта2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5-6
"Ще си я хапнем цялата, спокойно"

Необходими продукти

  • За тестото
  • яйца - 5 бр.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • пудра захар - 1/2 ч.ч.
  • За сиропа
  • прясно мляко - 3 ч.ч.
  • захар - 1 1/2 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте добре продуктите за тестото и ги изсипете в намазана с масло и поръсена с брашно тавичка. Блатът се пече в предварително загрята умерена фурна.

През това време млякото се слага на котлона и на слаб огън се разбърква заедно с ванилията и захарта до получаването на еднородна смес.

Извадете блата и след като изстине, го залейте с охладения млечен сироп.

Рейтинг

4.3
53
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Katy
Katy
Може да е преведено от някъде,затова да му казват торта.В Испания му казват млечна торта,но смесват прясно маляко с кондензирано и се получава уникален вкус.
31.10.2013 14:54
нана
нана
точно така
29.10.2013 17:56
1
Руми
Руми
Това не е никаква торта,а реване сиропирано с мляко!!!!
28.10.2013 21:17
1
1