ezine.bg»Рецепти»Палачинки»Американски Палачинки»Палачинки с банан и оризово брашно

Палачинки с банан и оризово брашно

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8042k15k603
Палачинки с банан и оризово брашно
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
08/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Най-неустоимата закуска от палачинки с банан и оризово брашно"

Необходими Продукти

  • ориз - 200 г или готово оризово брашно
  • овесени ядки - 40 г или готово овесено брашно
  • банани - 2 бр. (115 г всеки, грамаж на обелени)
  • яйца - 2 бр. XL
  • прясно мляко - около 120 мл.
  • сол - 1 щ.
  • мед - 1 с.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л. равна
  • олио - за намазняване на тигана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Палачинки с банан и оризово брашно - една страхотна идея за здравословна закуска.

1. Оризът и овесените ядки се смилат в подходящ уред (блендер, мелачка за кафе/брашно.)

Смесват се щипка сол.

2. Бананите се намачкват на пюре и към тях се добавят разбитите с меда яйца. Сипват се при безглутеново брашно и се разбърква на кашичка.

3. Налива се половината от млякото, разбърква се и сместа се оставя за 30 минути. Така ще се сгъсти, защото частиците на оризът и овесените ядки имат способността да абсорбират повече течност. Колко точно мляко ще е необходимо още, зависи от сорта на ориза, с който е направено брашното, защото всеки има различни свойства за поемане на течности. Вие преценете колко още мляко да добавите, за да се получи по-рядка от кексова смес, но и малко по-гъста от смес за класически палачинки.

4. Когато сместа е престояла, чак тогава се добавя бакпулвера и се разбърква. Знам, че по принцип този вид набухвател се слага в сухите съставки, но в случая не правим това, защото при смесването и престояването на сместа не искаме действието на бакпулвера да се редуцира.

5. Палачинките се пекат около минута от всяка страна на умерен огън в намазнен с олио тиган с незалепващо покритие. Разстилат се с помощта на обратната страна на малък черпак или лъжица, без да се притиска.

6. Банановите палачинки с оризово брашно се хапват топли, гарнирани с плодове, сладко или мед. Опитайте ги задължително - една от най-вкусните безглутенови рецепти!

Добър апетит!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: