Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско с чушки от туршия

Свинско с чушки от туршия

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Свинско с чушки от туршия2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4-6

Необходими продукти

  • свинско месо - 1 кг
  • чушки - 1 кг червени от туршия
  • царевично брашно - 1 к.ч.
  • мас - 1/2 ч.ч.
  • лук - 4 - 5 глави
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на малки парчета. Поръсете със сол, черен и червен пипер и сложете на дъното на пръстен съд. Добавете ситно нарязаните глави лук, залива се с малко вода и се слага да заври.

Ястието се вари на умерен огън до омекване на месото. Маста се загрява и в нея се задушават ситно нарязаните чушки. Когато зеленчуците омекнат се добавя царевичното брашно и се запържва за кратко.

Запръжката се добавя към омекналото свинскo и ястието се задушава още 30 минути на тих огън.

Рейтинг

3.3
50
42
31
21
10
Дай твоята оценка: